Web Analytics

content

content

 

ACTUEEL VERWACHT TERUGBLIK GALERIE PODIUM ROUTE
ACTUEEL

ANNELIES VAN DER STEL

&

ANNEKE DE WITTE

Opening zondag 9 maart 2014 om 16.00 uur

1 maart tot en met 27 april 2014

met openingsspel van trompettist Gerard Kleijn


foto 2 portret, gemengde techniek op papier, 100 x 70

 

Belangrijkste thema in het werk van Annelies van der Stel (1954) is het menselijk lichaam. Ze maakt zeer persoonlijke voorstellingen, divers in stijl en vorm, waarbij ze de innerlijke mens op fysieke wijze in het beeld binnenhaalt.  Dat geeft haar pastels en schilderijen een intimiteit die heel oprecht is en tegelijkertijd ongrijpbaar blijft.

Anneke de Witte (1957) is gefascineerd door eilanden. Met haar beelden zoekt ze de oorsprong van het eiland. Alle eilanden hebben een zichtbare top en onderkant, met als grens het water. Daarom begint Anneke de Witte in haar werk met de bovenkant, waarna zij de onderkant laat volgen als antwoord. Juist de spanning in de vorm die hierdoor ontstaat, maakt de beelden zo aantrekkelijk.

De pastels en schilderijen van Annelies van der Stel en de bronzen en keramische beelden van Anneke de Witte zoeken allebei naar de oorsprong, die van het lichaam en die van de natuur. Ook het menselijk lichaam is als een eiland: gevormd door innerlijke en externe invloeden en in essentie op zichzelf aangewezen. Bij allebei balanceert het werk voortdurend op die grens van kwetsbaarheid en kracht.

Beide kunstenaressen groeiden op in Zeeland, de galerie bracht hen samen.

 

Ice-islands copy

   Ice Islands, plm 100 x 50, brons en keramiek

 

Beukenhaag verwijderen

Link toevoegen

Link toevoegen